כלים מעשיים להתמודדות עם עקשנות וסרבנות בקרב ילדכם

איך להתמודד עם ילד מרדן
כלים מעשיים להתמודדות עם עקשנות וסרבנות בקרב ילדכם

תז”א שמחה לשתף אתכם במבחר כלים, שיעזרו לכם להתמודד בצורה נכונה יותר עם ילדכם.

אנחנו בהחלט מבינים, שהורות היא דבר מורכב וכן היינו רוצים להתוות עבורכם דרך להיות הורים טובים, מובילים, משפיעים, מקנים ידע וערכים. ועם זאת עלינו להבין שהילד שלנו הוא אדם ואישיות בפני עצמו.

הילד חווה את העולם באמצעות חושיו, מחשבותיו ורגשותיו, מכאן נוכל להבין שזה שונה לעיתים מהעולם שלנו ולכן, התנהגותו שונה ממה שאנו ההורים מצפים ממנו.

כך נוכל להבין ולכבד את הרצונות שלו והדרך שלו לבטא את העצמאות שלו ולנו ההורים, נשאר לתת הכוונה נכונה ולהשתמש בסמכות ההורית בצורה מובילה ונעימה.

לעיתים, הילד מתעקש ומסרב באופן שמפריע לו להתנהל באופן יום יומי או שזה נוגד את הדרך והיעדים שלכם ההורים ולכן להלן מספר כלים פשוטים ומעשיים עבורכם:

  1. מודלינג- תשמש דוגמא עבור ילדך. שימו לב האם אתם מתנהגים בעקשנות ועל מה אתם מתעקשים בחיי היום יום. הילד לומד מההתנהגות שלכם לכן חשוב שגם אתם תדעו להתפשר על מה אתם מוותרים? ועל מה לא?
  2. סדר יום- התנהלות יום יומית קבועה בחיי המשפחה וחיי הילד יוצרת מצבי עשייה ומונעת אי וודאות ומאפשרת תחושת ביטחון ומצמצמת ויכוחים ומריבות.
  3. עקביות- חשוב לעמוד במילה שלנו וליצור גבולות ברורים למה אנו מאפשרים ומה לא תוך מתן כבוד הדדי והבנה. העקביות נותנת תחושת ביטחון ומגבירה את האמונה והביטחון של הילד בעצמו ובמשפחה.
  4. תבחר את המלחמות שלך- כדאי לקבוע מה היעדים שלנו ולאן נרצה להוביל את ילדינו בהתאם לערכים שלנו. חשוב לקבוע מה חשוב לנו באמת ועל מה אנו יכולים לוותר. כך נצמצם “מלחמות”. נהיה יותר ממוקדים ופחות עייפים ומתוסכלים. ולילד זה יהיה מאוד ברור ובהיר.
  5. הישארו רגועים- לעיתים הורים נגררים למאבקי כוחות ולסערת רגשות ולתגובות יתר. התוצאה הרגעית מי ניצח במאבק לא חשובה. נוצרת אווירה לא טובה ומתקבלת תוצאה לא יעילה לאורך זמן. חשוב להישאר רגועים מול הילדים ולהיות ״ההורה האחראי״. היכולת להכיל את הרגשות של ילדכם על ידי הקשבה נכונה וקבלת החלטות באופן מושכל ורגוע, תעזור לשני הצדדים להגיע לפתרון נכון. ודוגמא לעתיד איך להגיע לפתרון נכון. ולעזור להם להתגבר על סערת הרגשות שלהם. תנו מקום לרגשות שלהם אל תשפטו או תבטלו את מה שהם מרגישים תפעלו נכון. תזכרו שלא חייבים למצוא פתרון מידי בטח לא בזמן של כעס. הקשיבו, הכילו ותנו להם את המקום.
  6. חיזוקים, חיזוקים, חיזוקים- חשוב  לחזק את ילדכם בכלל ובמיוחד במקומות בהם אתם רוצים לחזק ולהעביר מסר ״תמשיך כך, זה בדיוק מה שאתה צריך לעשות״ כך תסייעו להם להבין ולבסס את ההבדל  בין נחישות  לעקשנות. בזמנים בהם הם מתמידים ולא מוותרים בקלות, במקומות שבהם הם  מביעים  את דעתם ומבטאים את עמדתם,  במקומות בהם הם שואפים ורוצים עצמאות. תחמיאו, תחזקו  תדגישו את תחושתכם בעקבות כך תלמדו אותם להשיג את מבוקשם לא באמצעות עקשנות שאינה יעילה.

 

תז”א מזמינה אתכם לקבל הדרכה הורית.

מי שזקוק להכוונה נוספת וכלים משמעותיים נוספים מעולם ה- NLP מוזמן לסדנאות שלנו.

אנא דרגו את המידע
יכול לעניין אותך גם:

תוכן עניינים

צרו איתנו קשר עכשיו

Skip to content